Snapseed – astetta komeampia kuvia kännykällä

Olen käyttänyt Instagramia jo pitkään kännyköissäni. Olen kerännyt ihan kivan määrän seuraajiakin siellä, mutta kuvien laatu kärsii mielestäni tosi paljon kyseisessä palvelussa ja olen kaivannut jotakin uutta siihen rinnalle. Asiakkaille käsittelen järjestelmäkameroillamme ottamat kuvat tietokoneellani, se on sanomattakin selvää, mutta usein haluan pikakäsitellä kuvia kännykälläni. Voin tarvita niitä kuvittamaan jotakin Facebook-päivitystä tai ehkä tarvitsen juuri tietyn kuvan blogikirjoitukseeni. Tarve on kuitenkin ilmeinen hyvälle kuvankäsittelyohjelmalle kännykkään. Olen välillä käyttänyt Adoben kevytversioita kuvankäsittelyohjelmista, mutta en ole ollut kovin vakuuttunut niistä. Sitten löysin Snapseedin ja innostuin uudelleen käsittelemään kuvia kännykälläni.

Snapseed tarjoaa paljon valmiita presettejä ja filtereitä, sekä hyvän kattauksen manuaalisäätöjäkin. Siellä saa rellestää kuvansa kanssa ihan HDR:ää myöten ja sehän on varsin hauskaa, kun kuvista saa ekstra-crispejä yhdellä napinpainalluksella. Tässä myös syy siihen että minun Insta-feedini on muuttunut radikaalisti viimeisen kuukauden aikana. Olen siirtynyt pehmeistä, unenomaisista kuvista lähes inhorealistisiin ja skarppeihin HDR-henkisiin näpäytyksiin.

Elän todennäköisesti jonkinlaista hurmoshenkistä ensirakastumisen vaihetta Snapseedin kanssa, joten voisin palata asiaan sitten kun tämä ensi-into on laantunut. Mutta ainakin vielä olen todella tyytyväinen käsittelemiini kuviini siellä. Nyt kun oma kamera on Rajalalla korjattavana (nokkakolari rattijuopon kanssa puolitoista kuukautta sitten, ja kyllä vielä sattuu ja paljon), niin olen lainannut Karrin ihanaa pikkujärkkäriä, mallia Sony Nex5. Se ottaa yllättävän hyviä kuvia ja siitä saa todella kätevästi poimittua yksittäisiä kuvia suoraan kännykkään (omassa järkkärissäni ei ollut tätä toimintoa, ehkä sitten seuraavassa joka toivottavasti olisi täyskennokamera) ja sieltä sitten saan kuvat nopeasti käsiteltyä ja suoraan someen. Ihan mahtavaa!

Anyway, suosittelen testaamaan Snapseediä jos kaipaat jotain uutta kuvankäsittelyysi kännykässäsi. Se on hauska pikku appsi joka on tuottanut ainakin minulle paljon uusia visioita siitä mitä haluan kuvata. Kuvien laatu ei välttämättä riitä kaikkeen, mutta se ei tee Snapseedista vähemmän hauskaa pientä appsia 🙂

Author: Laura

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *