Syrjähyppyjä: Mallu Olsson – designmekkoja upeille naisille

Mallu ja Laura töissäEnsimmäinen syrjähyppy blogissani kohdistuu paraislaiseen kanssasisareeni Mallu Olssoniin. Tarkoituksenani on esitellä inspiroivia yrittäjiä tai yritteliäitä tyyppejä blogissani silloin tällöin. Pyydän heitä kirjoittamaan jostakin aiheesta omin sanoin ja esittelen heidät siinä tekstin yhteydessä.

Mallun kanssa tutustuimme yhteisten tuttuavien kautta, asuimmehan molemmat Paraisilla ja olimme yrittäjänaisia – siinä on yhdistäviä seikkoja kerrakseen!

Kyselin Facebookissa pukeutumisvinkkejä yhteen isompaan esiintymiseen ja päivittelin huonoa vaatemakuani ja vähäistä määrää edustusvaatteita. Mallu ehdotti omaa mallistoaan ja minähän tartuin syöttiin 🙂

Sen jälkeen olemme Mallun kanssa tehneet pienimuotoista yhteistyötä. Olen auttanut häntä mm. sosiaalisen median kanssa ja hän on auttanut minua edustusvaatteiden kanssa. Olemme myös yhdessä muokanneet ottamastani valokuvasta MyOlsson-mallistoon uuden printin (Airisto).

Mallu on mielestäni määrätietoinen ja fiksu yrittäjänainen. Hänellä on selkeät tavoitteet ja visio tuotantonsa kanssa ja hän tavoittelee sitä päättäväisesti. Hän on kuitenkin myös luova ja vähän hullu, mikä taitaa olla minimivaatimus yrittäjyydelle nykyään =)

Pidemmittä puheitta annan Mallulle puheenvuoron:

Heips rakkaat mekkoystävät!

DSC_5389MyOlssonilla on käynnissä kevään malliston suunnitteluvaihe jota ajattelin avata pääpiirteittäin kaikille prosessista kiinnostuneille. Kaikki alkaa unelmoinnista. Minkälainen on maailman siistein mekko jota voi oikeasti käyttää? Minkälaista mekkoa ilman elämä olisi paljon tylsempää?

Ideat

Satoja välähdyksiä. Mitkä tulevat uudestaan? Mitkä jäävät pyörimään? Vaakakupissa pyörivät omat unelmani, mekkofanien kommentit, aiemmat hitit, käytettävyys ja mieleeni pulpahtelevat kasvot. Tutkin muistiinpanojani. Rustaamiani värejä, kuvioita, teemoja. Etsin sitä kaikkein punaisinta lankaa. Tämä vaihe on alitajuisesti pitkä, mutta aktiivisesti pyrin käyttämään tähän jäsentelyyn mahdollisimman lyhyen ajan. Aika on hauska ja haastava. Se on myös epäkäytännöllinen normaalielämän ja sosiaalisuuden vuoksi. Näytän siltä kuin olisin pihalla kaiken aikaa.

Etsintä

Ideoiden perusteella etsin kankaisiin printtejä kaikkialta ja koko ajan. Surffaan, piirrän, valokuvaan, kuvakäsittelen ja tulostan. Teen paperinukkemekkoja, lasken alustavia leikkuusuunnitelmia, neuvottelenlokuvaajien kanssa ja etsin pohjakangasvaihtoehtoja. Mittaan, koepesen ja testailen. Tämä vaihe vie viikkoja. On päiviä jolloin 10 tunnin työ valuu hukkaan ja välillä turhaudun ärsyttävästä odottelusta. Kun potentiaalinen napakymppi vihdoin löytyy ja osuu teknisesti kohdalleen on fiilis huima. Silloin mekko pääsee vaiheeseen, jossa kysyn hassun ja puolihypoteettisen kysymyksen itseltäni: Jos kukaan muu ei halua tätä, oletko valmis maksamaan omasta mekostasi tuhansia? Kriteerit ovat kovat. Eli printti pääsee jatkoon vain, jos minulle tulee vahva intuitio ja PAKKOSAADAFIILIS. Oletan silloin, että joku muukin saattaisi kokea samoin vaikkakin huomattavasti kohtuullisemmalla summalla.

Laura ja Airisto-mekkoRiskinotto

Raha. Se tylsä välttämättömyys. Raha nyt kuitenkin sattuu olemaan välttämätön seuraavan malliston mahdollistaja. Tässä minulla on apunani maailman mahtavin kirjanpitäjäni. Hän kertoo minulle paljonko mekkoja olette ostaneet, mikä tästä on Suomen valtion osuus ja jäljelle jääneet pelinappulat jotka voin käyttää omaan koko vuoden palkkaani ja tulevaan mallistoon. Vaihtoehtoni ovat normipalkka-suppea mallisto ja pieni palkka – suurempi mallisto. Valinta on helppo. Valitsen aina jälkimmäisen. Se ei pelaa joka pelkää ja sitä paitsi uskon tulevaisuuteen ja teihin. Ennustaminen kuuluu olennaisesti tähän vaiheeseen myös. Kirjanpitäjäni tuo avuksi tilastomatematiikkaa. Tutkitaan vuositasolla aikaisempaa kasvua ja ennustetaan reaaliteettien valossa tulevaa. Tässä kohtaa on aiemmin menty mönkään. Positiivisesti. Olen tästä älyttömän kiitollinen.

Toteutus

Kun budjetit on tehty ja printit selvät, kankaiden mallipalat painetaan.Kun saan paketin käsiini, sydän hakkaa jännityksestä ja innostuksesta. Joulu potenssiin 3. Sormet syyhyten alan koota mallimekkoja ja funtsimaan mahdollisia muutoksia. Sen jälkeen päätän lopulliset määrät ja kankaat menevät tuotantoon. Tilaan nippelinappelit kuten pesumerkit, vetoketjut ym. Järjestän ompelun ja alan suunnitella kuvauksia. Kankaiden saavuttua teen lopulliset mallikappaleet, kysyn tilaukset jälleenmyyjiltä ja alan suunnitella omaa myyntiä.

Järjestämme kuvaukset, viilaamme netin kuntoon ja laitan sormet ristiin ja alan toivoa parasta. Sitten tulee se tärkein vaihe. Onnistuinko? Löysitkö jotain joka sykähdytti? Yritin tehdä jotain odottamatonta ja ennennäkemätöntä. Jotain joka saisi sinut iloiseksi, olisi sinulle hyödyksi ja toisi elämääsi hauskoja sattumia. Tuliko se PAKKOSAADAFIILIS?

Nyt eletään marraskuuta. Edellinen mallisto ilmestyi viisi viikkoa sitten ja on melkein loppuunmyyty. Seuraava mallisto ilmestyy maaliskuussa.

www.MyOlsson.com

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *