Arjen pimeyteen pientä piristystä

DSC05452-01

Viime viikonloppuna repäistiin Karrin kanssa ja vietettiin viikonloppu Stormälön mökkikylässä. Arki kuitenkin valtaa mielen tosi nopeasti ja näin vuoden pimeimpinä aikoina minä ainakaan en jaksa oikein tehdä mitään niiden pakollisten asioiden lisäksi. Kadehdin ihmisiä, jotka jaksavat käydä taidenäyttelyissä tai istua pitkää iltaa jossain kivoissa ravintoloissa keskustassa. Itselle raahautuminen sohvalle ja Karrin kanssa Netflixin katseleminen pikkusmurffin nukkumaanmenon jälkeen ovat niitä päivien tähtihetkiä. Tällä hetkellä meillä on Breaking Bad -putki meneillään. Vinkkinä muuten jos et vielä ole sattunut näkemään kyseistä sarjaa – se on tosi hyvä 🙂

Hur som helst. Minun normiarkeani piristi yllättävän paljon se, että someystäväni Kristiina Pääkkönen kysyi lähtisinkö hänen kanssaan jazz-konserttiin Helsingin Musiikkitaloon. Yleensä minulla on kuskausvelvollisuuksia keskiviikkoisin, mutta tällä kertaa pojan partio oli tauolla, joten päätin repäistä ja lähteä mukaan.

Työpäivän päätteeksi tapasimme Kristiinan kanssa Rautatieasemalla ja sieltä suuntasimme Hanko-sushiin, minulla oli nimittäin hirvittävä nälkä. Elämäni ensimmäisen kerran tilasin ravintolasta valkoviiniä, koska olen jättänyt pois viljatuotteet kokonaan ruokavaliostani ja olutta en ole uskaltanut maistella vähään aikaan. Kyselin tarjoilijalta tyhmiä ja sain kuin sainkin pienen lasillisen oikein hyvää valkoviiniä sushiherkkuni kaveriksi.

Juteltiin tyttöjen juttuja ja työasioita, yrittäjäkollegoita kun ollaan. Oli tosi mukavaa. Sitten saimmekin melkein juosta Konserttitalolle, jotta ehtisimme ajoissa.

Konsertti itsessään oli ihan hyvä, tosin olen ehkä hieman hemmoteltu jazzin suhteen, koska yksi rakkain ystäväni on ihana Minna Sarpila, jazzlegenda Antti Sarpilan vaimo ja olen usein käynyt heidän konserteissaan. Ja Antin bändit ovat kyllä aivan omaa luokkaansa, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

Pointtini tässä kirjoituksessa oli kuitenkin se, että keskiviikon repäisyn ansiosta olen ollut loppuviikonkin pirteämmällä ja paremmalla tuulella. Ja voin kertoa, että minuun tämä pimeä aika vaikuttaa todella voimakkaasti. Voisin varmaan nukkua vuorokauden ympäri marras-joulukuussa. Suosittelen siis muillekin reipasta repäisyä arjen keskeltä. Käykää vaikka taidenäyttelyssä tai urheilutapahtumassa, ihan omien mieltymystenne mukaan. Kunhan teette jotakin normiarjesta poikkeavaa. Se piristää ja antaa virtaa myös seuraaville päiville.

Mukavaa viikonloppua!

Minä lähden Paraisille sukuloimaan. Niin ja on minulla yksi valokuvauskeikkakin Turussa =)

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *