Syrjähyppyjä: Vihersuunnittelu Kivi ja Kasvi (valokuvakeikka)

_DSC3716-5-nelioHammasteknikosta pihasuunnitteluun

Joskus ei alkuperäinen urasuunnitelma toimikaan loppuun saakka ja sitä joutuu miettimään koko työelämänsä uudelleen. Näin kävi Tiina Kortelaiselle, joka hyppäsi tuntemattomaan ja opiskeli maisemasuunnittelijaksi. Hän ehti tehdä vuosikausia töitä hammasteknikkona ja näki maisemasuunnittelijan ammatissa paljon samoja piirteitä, kuin vanhassa työssään.

”Hammasteknikon ja maisemasuunnittelijan työt ovat yllättävän samankaltaisia, mittakaava tosin on erilainen”, naurahtaa Tiina, joka selkeästi on innoissaan uudesta urastaan.

Turussa toimintaansa aloittelevan Tiinan yrityksen nimi on Kivi ja Kasvi. Se kertookin kaiken tarvittavan yrityksen toiminnasta. Vihersuunnittelu Kivi ja Kasvi tarjoaa piha- ja maisemasuunnittelua ja yhteistyökumppanien avulla onnistuu myös suunnitelmien toteutus. Tarjolla on niin perinteistä pihasuunnittelua, kuin esimerkiksi pihamosaiikkisuunnittelua ja pihan tuunausta. Tuotteistus on tehty alusta alkaen hyvin ja selkeästi ja toimintaan on panostettu ammattimaisesti.

Kuvauskeikka

_DSC3461-5-rajattuTiina otti minuun yhteyttä seurattuaan blogiani jonkin aikaa ja tykästyttyään valokuviini. Hän halusi uudet valokuvat nettisivuilleen ja muutenkin tuoreita kuvia käyttöönsä. Sovimme ajankohdaksi viime viikon lauantain, koska olin muutenkin Turun seudulla tuolloin, enkä oikeasti halua rasittaa alkavan yrittäjän lompakkoa kalliilla kilometrikorvauksilla.

Tiina oli varoitellut minua, ettei hänestä saa helpolla hyviä kuvia, mikä tietenkin antoi minulle mieluisan haasteen. Kaikista saa hyviä kuvia. Olen vakaasti sitä mieltä.

Kuvasimme sisällä ja ulkona ja aikaa meni noin tunti kokonaisuudessaan. Itse ihastuin eniten sisällä otettuihin kuviin joissa taustana toimi valkoinen seinä. Minusta Tiina poseerasi todella luontevasti ja sain hänestä kuvia joissa hän näytti todella päämäärätietoiselta ja itsevarmalta naiselta. Nämä kuvat voisivat sopia johonkin laadukkaaseen aikakauslehteen jossa kerrotaan rohkeasta naisyrittäjästä. Tiina piti selkeästi enemmän ulkokuvista, joissa hänen ei tarvinnut poseerata tyhjin käsin.

Onneksemme keli oli sopivan pilvinen, mutta silti vuodenaikaan nähden valoisa. Toisin sanoen olosuhteet olivat todella hyvät.
Jälleen kerran voin todeta, että rakastan ihmisten kuvaamista. Haluan saada heidät näyttämään omalta itseltään ja mielestäni onnistuin siinä jälleen kerran. Samalla toki opin paljon uuttakin, kuten että mäntyhuonekalut eivät ole kovin valokuvauksellisia, ja että kannattaa olla tarkkana myös talvisäällä mistä suunnasta se aurinko paistaa pilvien alla, koska taivas palaa puhki todella helposti.

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *