Pelko rajoittaa inhimillistä toimintaani

IMG_20151228_194306Entisessä kotikaupungissa järjestettiin eilen infotilaisuus paikkakunnalle tulevista pakolaisista. Faktaahan on se, että me suomalaiset olemme montaa eri mieltä siitä, pitääkö pakolaisia auttaa ja missä heitä autetaan, jos autetaan.

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että apua pitää antaa kun sitä tarvitaan. Ja koska tilanne on monissa maissa niin paha ja tulehtunut, niin se apu pitää antaa muualla. Olen siis suvaitsevainen, ”suvakki”. Tuo sana on niin naurettava. Miten suvaitsevaisuudesta ja inhimillisyydestä on yhtäkkiä onnistuttu vääntämään melkein kirosana, haukkumanimi? No, itse en tuota sanaa itsestäni käytä. Pidän itseäni ihan keskivertosuomalaisena, enkä näe mielipiteitäni mitenkään radikaalin suvaitsevaisina.

Eilisessä infotilaisuudessa Punaisen Ristin ja Paraisten kaupungin edustajat kertoivat mitä tuleman pitää. Paikalla oli istuntosalin verran kiinnostuneita kuntalaisia, mutta joukkoon liittyi myös selkeästi ”maahanmuuttokriittisiä” henkilöitä. Tuo on toinen sana, mikä minua naurattaa. Maahanmuuttokriittisyys nykyään tarkoittaa käytännössä rasismia. Sitä mielestäni ei edes tarvitse kovinkaan syvällisesti perustella, riittää kun lukee läpi keskusteluja joissa ”maahanmuuttokriittiset” ja ”suvakit” debatoivat näitä asioita ja asia aukeaa varsin hyvin.

Oli miten oli, nämä rasismiin selkeästi taipuvaiset miehet, joista suuri osa olivat ulkopaikkakuntalaisia, asettuivat hyvin strategisesti eturiville ja salin perukoille, ikään kuin saartoivat loput osallistujat. Sieltä he sitten sabotoivat käytännössä koko infotilaisuuden huutelemalla ja argumentoimalla sen saman kaavan mukaan, mihin olemme jo nettivihassa tottuneetkin. Vanhuksia, lapsia ja naisia ollaan niin kovasti suojelemassa ja tämä tapahtuu sulkemalla nämä pakolaiset pois yhteiskunnastamme. Raiskaaminen sallittakoon siis vain suomalaisille miehille, sen viestin minä sieltä rivien välistä luen hyvinkin selkeästi.

Hassua muuten on, että nämä meitä suomalaisnaisia nyt yhtäkkiä niin kovasti suojelevat miehet muistuttavat niitä tyyppejä joita nuorempana pelkäsimme henkemme edestä. Ne joita me kaikki varoimme ja välttelimme, ja tiesimme ettei kannata ärsyttää. Koska pelko.

Koska pelko. Pelkään näitä tyyppejä. Ja pelkään todella paljon. Se lamauttaa minut ja tekee minusta vähemmän toimintakykyisen. En minä pakolaisia pelkää. Minä pelkään näitä rasisteja, jotka käyttävät muun muassa meitä naisia selityksenä sille, ettei tänne saa päästää ihmisiä jotka pakenevat sotaa ja vaaraa omista kotimaistaan. Minä pelkään ja sillä sipuli. Minun Suomeni on turvallinen vasta sitten kun nämä vihaiset miehet saadaan pois täältä tai lopettamaan aggressiivinen uhoaminen.

Tässä paikallislehden (Paraisten Kuulutukset) julkaisema video tilaisuudesta. Se kertoo enemmän, kuin tuhat sanaani.

Author: Laura

Share This Post On

1 Comment

  1. Tänne oli tullut nimetön (tai selkeästi tekaistu nimi), hieman rasistishenkinen kommentti. Tiedoksi kaikille, että julkaisen vain henkilöllisyytensä avoimesti kertovien kommentit. Nimettömyys on yksi seikka tähän aiheeseen liittyen, jota viljellään juuri näissä mainituissa piireissä voimakkaasti ja selkeästi sen taakse piiloudutaan. Rehti suomalainen (tai ulkomaalainen) sanoo sen mitä sanoo ja uskaltaa seisoa sen takana omalla nimellään.

    Post a Reply

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *