Seuraava kuvahaaste

2Olen jonkin aikaa jo unelmoinut sellaisesta valokuvaamisesta, jossa toteutetaan valokuvaan tietynlainen valmis asetelma. Näen siis kuvan aika tarkkaan jo mielessäni ja haluan toteuttaa sen juuri sellaisena, tai mahdollisimman tarkasti ainakin sen tyyppisenä. Idea tästä on kytenyt jo pitkään, koska olen spontaanina kuvaajana kyllä ihan hyvä, mutta en kovinkaan usein viitsi nähdä vaivaa tehdä juuri tietynlaista toteutusta vaan menen aina tilanteen mukaan.

Mielestäni olen nyt kuvauksessani päässyt siihen pisteeseen, että haluan lähteä tekemään kuvaa suunnitelmallisesti ja nähdä enemmän vaivaa tehdä siitä juuri oikea.

Hassua tässä on se, että vaikka olen feministi ja pidän tasa-arvoa kaikessa todella tärkeänä, niin valokuva jonka näen mielessäni on hieman sovinistinen. Se on kuva miehestä (Karrista ehkä) joka istuu sikari kädessä jossain hämyisessä luksusbaarissa joka on sisustettu todella muhkein samettiverhoin ja -tyynyin ja tummin nahka- ja puukalustein. Pöydällä (mielellään peilipöytä tai pyöreä lasipöytä) on kalliita viinapulloja ja kristallilasissa hänellä on viskiä jäillä. Hänen olemus on itsevarma ja hyvin maskuliininen ja hän istuu siinä leveästi ja polttaa sikaria. Melkein tekisi mieli lisätä kuvaan vielä pari vähäpukeista naista, mutta siihen en sentään lähde 😉

Tästä kuvasta tekisin hyvin värikylläisen ja se pitäisi olla todella skarppi, ehkä vähän HDR:ää jopa.

Onko vinkkejä miten tällaista voisi lähteä toteuttamaan? Paikka pitäisi löytää ja rekvisiittaa tietenkin myös. Malli minulla onneksi jo onkin jo ja uusi kamerakin  on matkalla Suomeen.

Tekstin kaverina oleva kuva ei liity kovinkaan tiukasti aiheeseen, mutta tykkään siitä. Se on otettu viime viikolla paukkupakkasilla Helsingissä.

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *