Ethän ole tiimisi buzzkill?

lauraOlen usein ihmetellyt yhtä asiaa. Nimittäin sitä, miten helposti yhden työtoverin negatiivinen tai tympääntynyt fiilis tarttuu toisiin. Joissakin tapauksissa tämä on ohimenevää ja kaikilla on huonoja päiviä, sallittakoon se itse kullekin. Mutta usein näkee ja aistii, että tympääntynyt tunnelma on tarttunut ihmisestä toiseen ja negatiivinen kierre on päässyt myrkyttämään kaiken työilon ja positiivisen tunnelman työporukoissa.

Oli miten oli. Olen pohtinut tätä asiaa usein työni kannalta. Kun koulutan somekursseillani ihmisiä, haluan inspiroida, haastaa ja ehkä hieman provosoidakin heitä ajattelemaan uudella tavalla omaa tilannettaan somen käyttäjinä (työpaikalla ja vapaa-ajallaan). Haluan, että he näkevät mahdollisuudet ja ideoivat jopa villistä mitä kaikkea he voisivat somen avulla saavuttaa. Mielestäni kuitenkin teen selväksi aina, että kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla ja ideointi on ideointia. Sitten toteutetaan se, mikä sopii oman työpaikan kuvioihin ja tämäkin omien resurssien puitteissa.

Yritän kannustaa ihmisiä siis ideoimaan hullujakin juttuja, ja ainakin nostamaan esiin eri mahdollisuudet. Ja tässä vaiheessa ei ole tarkoitus, että joku tiimistä ampuu alas kaikki ideat, koska häntä stressaa nykyinenkin työmäärä. Jos tiimissä on joku, joka kerta toisensa jälkeen sanoo EI kaikelle, mitä työtoverit ideoivat. Ei niitä luovia ideoita enää vähän ajan päästä synny.

Ei ole tarkoituskaan, että nämä luovat ideat sellaisenaan pitäisi toteuttaa. Mutta ne avaavat ajatukset ihan uusille jutuille, joiden joukosta voidaankin löytää juuri se meille sopiva keino tehdä asioita kivemmin/hauskemmin/rohkeammin ja jopa (halleluja!) tehokkaammin.

Olen itsekin joskus sortunut toisten ideoiden torppaamiseen, koska olen nähnyt niissä liikaa ongelmia. Minulle on kerran jopa sanottu, että ei pidä torpata, vaan leikkiä ajatuksella ainakin hetken. Silloin silmäni aukesivat ihan uudella tavalla. En ollut edes tajunnut olevani ryhmän ilmapiirin synkistäjä. Nyt yritän katsoa innostuneisuutta ja hulluja ideoita avarakatseisemmin ja unohtaa turhat rajoitteet hetkellisesti. Se voi tuoda paljon hauskoja – ja kyllä, myös toteuttamiskelpoisia – ideoita työpaikalle.

Joten jos olet jaksanut lukea tämän tekstin loppuun – lupaathan, että ensi kerralla et heti torppaa yli-innokkaan työharjoittelijan, tai nuoremman (tai vanhemman) työtoverisi yli-innokasta ja ehkä naiiviakin ideaa heti, vaan annat hänelle mahdollisuuden! Ei se idea välttämättä ole valmis, kun se heitetään ilmaan. Ota koppi siitä ja ideoi sinäkin sen ympärillä!

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *