VeneBåt2016: Kotisaarella rakennettu venemalli ja muuta messuantia

_LJO1179-01

Huom! Löydät lisää valokuvia artikkelin lopusta!

Kiireiden lomassa pitää ehtiä luoda uusiakin kontakteja ja valokuvata, sekä viettää aikaa jälkikasvunsa kanssa. Koska olen kasvanut veneilyn parissa, isälläni ja siskollani on pienvenesatama Paraisilla ja koska olemme Karrin kanssa itsekin unelmoineet veneestä, päätimme lähteä Vene Båt 2016 -messuille yhtenä päivänä tällä viikolla.

Minulle jo yhdistetty dieselin ja meren tuoksu herättää venekuumeen, puhumattakaan venemessuista. Mutta koska emme vielä ole ihan myyty kalenterejamme täyteen, ainakaan tarpeeksi kalliilla hinnalla, voimme turvallisesti käydä katsastamassa mitä uutuuksia markkinoilta löytyy  ilman vaaraa, että tuliaisena olisi auton perässä jonkin sortin paatti.

Karri on jo pitkään intoillut kotimaisten XO:n ja Axoparin malleista ja itse olen edelleen unelmoinut uudesta Marinosta tai Sunseekeristä – Sunseekeriä olen lapsuudessani ajanut ja navigoinut Turunmaan saaristosta Ahvenanmaalle ja kerran jopa Ruotsin puolelle, Marinoa ihailin jo tuolloin.

Itse odotin myös oman kotisaareni Stormälön, ainakin minulle jymy-yllätyksenä tulleksen venemallin näkemistä. Isäni satamanaapuri Matti Pasila valmistaa FinnCraft-merkkisiä veneitä siis kotisaarellani. Olin nähnyt kuvaan veneestä lehdestä ja sen perusteella en odottanut mitään kovinkaan ihmeellistä, mutta kun näimme veneen messuilla, vaikutuimme kaikki. Se oli paitsi kaunis, myös käytännöllisen oloinen. Ja Matti Pasilan on syytä olla ylpeä lopputuloksesta. Voisin hyvin kuvitella itseni tuon paatin ruoriin!

Näin viestintäalan ihmisenä sitä katselee noita venemainoksia ja messuja vähän eri tavalla. Jotkut ovat tehneet todella moderneja toteutuksia aina virtuaaliesittelyistä videoihin, kun taas osa luottaa edelleen vahvasti paperisen esitteen voimaan. Mielestäni paperiesite ei missään nimessä ole menettänyt voimaansa, mutta sekin voidaan tehdä tyylikkäästi tai vanhanaikaisesti. Mutta videoita ei käytetä tarpeeksi veneiden markkinoinnissa. Tai kaikki eivät ainakaan käytä.

Olemme jo parin kesän aikana miettineet, että mitä kaikkea voisimme veneitä tekevälle yritykselle tehdä yhden kesän aikana. Väitän, että todella paljon. Vene liikkeelle ja kamerat laulamaan! Saataisiin ihan älyttömän hienoa, autenttista saaristomateriaalia ja paljon vaihtelevaa tunnelmaa, jota videoissa tarvitaan. Karri saa kertoa tästä ideasta tarkemmin, minä nyt nostan sen näin pintapuolisesti esiin. Meihin saa siis ottaa yhteyttä, mikäli haluatte saaristolaistunnelmaa videoihinne!

Karri panosti tällä kertaa laatuaikaan poikansa kanssa, joten minä sain rauhassa valokuvata kaikkea mitä silmään sattui. Tällä kertaa huomasin yllätyksekseni keskittyvän vain ja ainoastaan veneiden kuvaamiseen, en ihmisten. Paitsi seuralaisteni, toki otin heistä muutamat kuvat. Käsittelin kuvat eilen sohvalla pikaisesti Snapseedilla, jota edelleen on mainitsemisen arvoinen työkalu kun haluaa nopean ja todella toimivat kuvankäsittelyvärkin itselleen tablettiin tai kännykkään. Se ei valitettavasti toimi Windows-puhelimmilla, mutta Androidilla ja iPhoneilla toimii hienosti. Laatu ei vastaa tietenkään Adoben järeämpaan käyttöön tarkoitettuja ohjelmia, mutta kännykällä se on aivan perfect kun haluaa saada homman hoidettua käden käänteessä.

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *