Moniulotteista surrealismia saaristossa

IMG_20160220_183338Kun pitkänlinjan kiinteistöhuoltoyrittäjä ja taidefanaatikko Ted Wallin ensimmäistä kertaa mainitsi perustavansa Salvador Dali -gallerian Paraisille tuijotin häntä epäuskoisena ja purskahdin nauruun. Hän joutui pitkään vakuuttelemaan minulle, ennen kuin uskoin sitä. Siitä on ehkä kolme vuotta aikaa. Nyt ArtBank on jo vakiinnuttanut paikkansa Paraisten keskustan, eli Malmin, katukuvassa ja useat liikkeet myyvät Dali-henkisiä tuotteita aina koruista leivoksiin.

ArtBankin lanseerausvaiheessa olin mukana markkinointitiimissä joka hoiti gallerian näkyvyyttä. Vieläkin riittäisi ideoita vaikka millä mitalla 😉

Galleria sijaitsee aivan Paraisten Malmin sydämessä ja se on monella tavalla surrealistinen elämys. Siellä pitäisi kaikkien käydä ainakin kerran elämässään. Suosittelen galleriaa jopa sellaisille, joita ei taide ja kulttuuri kiinnosta pätkääkään. Ted itse on myös hyvin eksentrinen tyyppi, hän sanoo (puoliksi leikillään, puoliksi haudan vakavasti) Dalin taiteellisen hengen siirtyneen häneen vuonna 1989. Vuonna jolloin Salvador Dali kuoli ja Ted itse osti ensimmäisen Dali-teoksensa.

Gallerian tunnelma on surrealistinen itsessään. Miten pienessä saaristokaupungissa voi olla tuollainen paikka? Jo se on surrealistista! Puhumattakaan upeasta tilasta joka on tunnelmaltaan kenties sellainen, kuin Salvador Dalin koti oli, tai olisi ainakin voinut olla.

Galleriassa on näytteillä paitsi pysyvä Dali-näyttely, myös vaihtuvia näyttelyitä. Stefan Lindforsin ja Hans-Christian Bergin eri teoksia on päässyt jo pitkään ihastelemaan, mutta myös monia nousevia kotimaisia taiteen supertähtiä löytyy galleriasta.

Jos et vielä tiedä mitä hiihtolomalla tekisit – hurautapa Paraisille, siellä on jotain uskomatonta nähtävillä! Ja tämä paikka sopii myös lapsiperheille, sen voin luvata (monta kertaa ollaan poikani kanssa käyty ihmettelemässä galleriaa)!

Valokuvat otettu Nikon D750:llä ja käsitelty Snapseedilla kännykällä, minkä vuoksi kuvien laatu ei välttämättä ole huippuluokkaa. Käsittelen liikkeellä ollessani nopeasti kuvat Snapseedilla, mutta asiakkaiden kuvia varten käytän aina Lightroomia ja/tai Photoshopia (ellei muuta erikseen sovita).

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *