Nainen, osaa vaatia loistavia kuvia itsestäsi!

Tämä olisi pitänyt julkaista eilen, naistenpäivänä, mutta parempi myöhään… Sitäpaitsi naistenpäivä on mielestäni vähän kaksijakoinen juttu, onko loput päivät sitten miesten päiviä? Mielestäni juuri naisten suusta kuulee useimmiten lauseita tyyliin ”Koska olen sen arvoinen…” ja ”Hemmottelin vähän itseäni…”. Miehet vain tekevät mitä tekevät, mutta meidän pitää jotenkin perustella miksi haluaisimme kasvohoidon tai uuden käsilaukun. No joo, tämä on sivuseikka tässä aiheessa. Nyt asiaan!

Karri ottaa loistavia kuvia. Kertakaikkiaan upeita. Usein hän valokuvaa myös minua, lähinnä testausmielessä kun otetaan käyttöön uutta salamaa tai vaikka halutaan kokeilla jotain uutta kikkaa valotuksen kanssa tai mitä ikinä nyt hän keksiikin kun lukee noita kuvausoppaita verkossa. FB_IMG_1457362678346Oli miten oli, usein kuvat ovat hyviä ja teknisesti kertakaikkiaan loistavia. Mutta yllättävän harvoin kelpuutan kuvia omaan käyttööni, esimerkiksi profiilikuviksi. Miksi näin?

Olen miettinyt syytä tähän. Miksi en ole täysin tyytyväinen näihin loistaviin kuviin, joita muutkin kehuvat kauniiksi ja upeiksi? Sitten otin itse tämän oikealla olevan kuvan itsestäni. Laadullisesti se oli epätarkka ja vaati todella paljon työtä, että se olisi näinkin hyvä. Rakastuin heti siihen, laitoin sen heti myös Toimistokissa.fi:n Facebook-profiilikuvaksi ja iloitsen aina kun joku huomaa kuvan ja kehuu sitä hyväksi.

_LJO2477Seuraavana päivänä meidän piti ottaa kuva minusta erääseen lehtiartikkeliin (julkaistaan myöhemmin). Karri otti kameran käteen ja otti kuvia minusta (yksi niistä vasemmalla, ei käsitelty).Totesin että nyt varmaan on jo hyvä tarkasteltuani kuvia kameran näytöstä. Ne olivat teknisesti hyviä eikä minulla ollut edes kaikissa kaksoisleukaa. Meinasin jo lähettää kuvan lehteen kun hoksasin, että ei. En minä tuota kuvaa lehteen halua, minä haluan kuvan jossa on enemmän asennetta ja joka kuvastaa persoonaani paremmin.

En syytä Karria tästä, en todellakaan! Itse minä olen poseerannut laimean tylsästi kuvia varten. Itse minä hyväksyin hänen ottamat kuvat, enkä vaatinut muutosta. Tässä vaiheessa minä kuitenkin löin nyrkin pöytään ja totesin, että haluan ottaa uudet kuvat. _KAN7811-01Haluan asennetta ja voimaa ja innostusta ja iloisuutta tihkuvia kuvia itsestäni. Ja minä olen se joka voin ne kuvan aihiot kuvaajalle toimittaa.

Paras tapa opetella ne parhaat ilmeet on tietenkin ilmeillä peilin edessä. Ei tuo minun papiljotti-profiilikuvanikaan hetkessä syntynyt. Meikkasin, rullasin hiukset paplareille ja menin äitini vessan peilin eteen kameran kanssa. Sitten ilmeilin ja kuvasin ja loppujen lopuksi kelpuutin tämän kuvan. Tosin en ole sen laatuun tyytyväinen, joten pitää ostaa omat paplarit ja jälleen kerran toistaa tämä kuvaussessio. Ja tällä kertaa Karri saa kuvata. Hän saa luvan ohjata minua niin, että osaan tehdä nuo toivotut ilmeet kameralle ilman näkyvää peiliä.

Vaaditaan itseltämme ja kuvaajalta enemmän, niin saadaan parempia kuvia!

Author: Laura

Share This Post On

2 Comments

 1. Kuvaajan kuitenkin pitäisi osata ohjata kuvattavaa ja kisutella sieltä esiin sitä muutakin kuin jännittynyttä hyviä. Valitettavan usein se vaan menee niin, että kun toisella on kuvausmoodi päällä, ei toinen oikein saa mitään irti. Itsestään tai kamerasta. Siksi oikeastaan pitäisikin ottaa ihan kalenteriin kuvauspäivät. Silloin osaisi valmistautua siihen hommaan, eikä mielessä pyörisi työasiat tai muutkaan häiriötekijät pilaamassa settiä.

  Post a Reply
  • No joo, vastuu on tietenkin molemmilla osapuolilla. It takes two to discodance 🙂

   Mutta jos en kerro sinulle minkä tyyppisiä kuvia haluan, etkä kuitenkaan osaa lukea välttämättä kaikkia ajatuksiani, niin silloin pääsyy on kyllä minussa. Mutta jos kerron, että haluan tämän tyyppisiä kuvia itsestäni, silloin sinun pitää osata ohjata minua siten, että saadaan juuri sellaisia.

   Post a Reply

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *