Syrjähyppyjä: Bisnesnainen Irina Kallio

_LJO0612-5Irina Kallio on ollut yrittäjänä kymmenen vuotta. Hän on Vantaan Korsossa toimivan Veropalvelu Sofian omistaja. Irina on jo lapsena ihaillut yrittäjiä ja halunnut itsekin yrittäjäksi. Mutta yrittäjyys ei tunnetusti ole helppo ala. Sitä se ei ole ollut Irinallekaan. Jo Irinan oppi-isä opetti että verkostoituminen on tehokkain tapa löytää uusia asiakkaita.

Verkostoista tärkein tällä hetkellä Irinalle on BNI Aviapolis, joka on BNI-konseptiin perustuva yrittäjyysverkosto jossa yritykset suosittelevat kontakteilleen luotettavia ryhmän jäseniä. BNI on maailmanlaajuinen konsepti ja siitä löytyy lisää tietoa täältä.

Minä tapasin Irinan juurikin BNI Aviapoliksen kautta, johon itsekin liityin viime syksynä. Minäkin työskentelen paljon verkostojen kautta, joten Vantaalaiseen yrittäjyysverkostoon liittyminen tuntui hyvältä ajatukselta, olinhan vastikään muuttanut Turun seudulta Vantaalle. Täällä minun piti käytännössä aloittaa alusta verkostojeni rakentaminen. Valmis ryhmä yrittäjiä joilla kaikilla ovat samat tavoitteet, tuntui hyvältä tavalta päästä tekemään kauppaa pääkaupunkiseudulla. Muutaman kuukauden aktiivisen BNI-kokeilun jälkeen voin todeta, että olen toden totta päässyt verkostoitumaan hyvien yritysten ja yrittäjien kanssa ja odotukset ovat nyt korkealla myös kaupallisten tavoitteiden täyttymisen suhteen.

Äitiyden myötä yrittäjyys oli Irinalle luonnollinen valinta. Yrittäjänä pystyy määrittelemään itse omat työaikansa, mikä sopi elämään pienen lapsen kanssa varsin hyvin. Jo aikaisemmin Irina oli huomannut, että monet yrittäjät kamppailivat veroasioiden ja kirjanpitonsa kanssa. Hän halusi yrittäjänä tarjota heille täyden palvelun pakettia, jossa asiakas voisi keskittyä itse omaan ydinosaamiseensa.

Juuri veroasiat ovatkin Veropalvelu Sofian ja varsinkin Irinan ydinosaamista. Hän osaa konsultoida heitä siten, että kaikki sujuu lain mukaisesti ja asiat hoidetaan asiakkaalle hyödyllisimmällä tavalla. Yrittäjyys on itsessäänkin todella vaikea asia. Miksi tehdä itse asioita (kirjanpitoa yms) huonosti, minkä voi ostaa toiselta yrittäjältä sellaiseen hintaan, että se todennäköisesti maksaa itsensä takaisin nopeasti ammattilaisen tekemänä?

www.veropalvelusofia.fi

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *