Palkkaisitko sinä itsesi?

1741570_865916670162581_1896706984_nKyselin tässä yhtenä päivänä somesta mitä hyötyä eri tyypit ovat saaneet LinkedIn:stä. Sain paljon vastauksia, osa positiivisia ja osa negatiivisia. Itsellänikin on ollut paljon ongelmia löytää se ilo LinkedIn:stä ja sen vuoksi kysynkin välillä toisilta, mitä mieltä he ovat palvelusta. Välillä on sellainen olo, että se vaan ei ole auennut minulle. Toisaalta moni oli sitä mieltä, että se on luonteeltaan tylsä, pönöttävä ja vanhanaikainen. Olen välillä samaa mieltä asiasta, tosin olen kyllä löytänyt paljon hyötyjäkin siitä. Olenhan ollut jo pitkään mukana siellä, monessa eri roolissa.

Juuri se oma rooli siellä LinkedIn:ssä, ja itse asiassa muissakin somepalveluissa, on tässä kirjoituksessa nyt se pointti. Mikä on tavoitteesi sosiaalisessa mediassa? Haluatko löytää uusia töitä, vai haluatko vain hengailla kavereiden kanssa? Haluatko verkostoitua ja löytää uusia yhteistyökuvioita, vai haluatko katsella kissavideoita.

Useimmat meistä ollaan jossain noiden mainittujen esimerkkien välissä. Niin olen minäkin. Haluan kertoa kuulumiseni läheisille, mutta samalla haluan tietenkin myydä uusia koulutuksia ja valokuvauskeikkoja. Mikäli oikeasti kaipaat uusia ammatillisia haasteita, tai mikäli se voi tulla ajankohtaiseksi tulevaisuudessa, kannattaa ehkä miettiä ainakin vähän, millaisen kuvan itsestään somessa antaa.

En nyt tarkoita sitä, että lähdetään muokkaamaan persoonallisuutta somessa. Tarkoitan lähinnä sitä, että jos katsot omaa toimintaasi somessa mahdollisimman neutraalisti, niin millaisen kuvan saisit itsestäsi, mikäli et vielä tuntisi tyyppiä? Onko hän positiivinen vai negatiivinen? Millaisia viboja sinälähettää niille lukuisille tutuille ja ystäville, jotka voisivat olla juuri se joka suosittelee sinua seuraavaan duuniin? Tai seuraavaan myyntiin?

Oma persoonallisuuttaan saa ja pitääkin korostaa somessa, sehän on se juttu sosiaalisessa mediassa. Mutta onko piirteitä, joita et haluaisi esittää ihan yhtä voimakkaasti? Oletko yksipuolisesti nariseva pessimisti tai pinnallinen salipeppukuvien jakaja? Monipuolisuus on minun mielestäni valttia.

Kysyn siis uudelleen: palkkaisitko sinä itse itsesi?

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *