Nuorten voimaa ja yrittäjyyskasvatusta

FB_IMG_1457362678346Olen ollut niin onnekkaassa asemassa, että olen päässyt työskentelemään mahtavien nuorten tyyppien kanssa viimeisten muutaman vuoden aikana. Olen kokeillut siipiäni ammattiopiston sijaisena muutaman kuukauden ajan. Olen pitänyt markkinointi- ja yrittäjyyskursseja lukiossa ja olen tehnyt käytännönläheisiä projekteja useiden nuorten kanssa. Vaikka juuri alle täysi-ikäiset nuoret ovatkin monilta osin haastavia työtovereita, he ovat myös rehtejä ja reippaita ja idearikkaita.

Olen ollut yrittäjänä nyt seitsemän vuotta. Vielä en uskalla väittää olevani konkari, mutta seitsemään vuoteen on mahtunut paljon uuden oppimista ja oivalluksia. Näitä olen pyrkinyt siirtämään eteenpäin nuorillekin. Yrittäjyyskasvatus ei mielestäni ole sitä, että opitaan kirjanpitoa pilkuntarkasti. Eikä se ole sitä, että ymmärretään taloustermejä tai osataan vääntää ja kääntää tarjouksia ja muita dokumentteja. Minun mielestäni yrittäjyyskasvatus on nimenomaan sitä luovaa tekemistä, kekseliäisyyttä ja tsemppiä jatkaa, kun homma ei mene heti kuin Strömsössä.

Tänään olen matkalla kilpailuun nimeltä Get the Deal. Se on kilpailu, jota olen itse ollut mukana aloittelemassa kolme vuotta sitten yhdessä Annika Gustafssonin kanssa. Seuraavanakin vuonna olin vielä mukana järjestämässä tapahtumaa, kun taas viime vuonna olin vain asiantuntijana ja sisällöntuottajana mukana. Tänä vuonna minulla ei ole enää ollut mitään oikeaa roolia kilpailussa, koska se on nyt siirretty kansainväliselle RIBS-projektille. Mutta ilokseni minut kuitenkin kutsuttiin mukaan yhdeksi kilpailun tuomareista. Tämä on minulle suuri kunnia ja aion hoitaa tehtäväni niin hyvin, kuin suinkin kykenen.

On hauskaa nähdä mihin suuntaan kilpailua on viety. Meillä aiempina vuosina ei ollut budjettia nimeksikään ja minäkin olin lähinnä talkoohengessä mukana ensimmäisinä vuosina. Yrittäjyyskasvatus on kuitenkin asia, mikä on lähellä sydäntäni ja haluan olla mukana viemässä tätä kilpailua maailmalle.

Minua jännittää kilpailijoiden puolesta. Toivon heille oikein onnistunutta finaalipäivää =)

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *