Uusi tilanne äänestäjänä

8Kunnallisvaalit lähestyvät ja tällä kertaa vain yksi puolue lähestyi minua kysellen ehdokkaaksi, nimittäin Vantaan Vihreät. Kieltäydyin, vaikka mieleni tekikin lähteä mukaan. Valitettavasti en ole riittävän taitava hoitamaan kalenteriani, jotta voisin lähteä kunnallispolitiikkaan. Ja minä kuitenkin lähtisin tosissani hakemaan niitä ääniä ja sitä paikkaa, mikäli lähtisin mukaan.

Olen avoimesti kertonut sijaitsevani jossain RKP:n ja Vihreiden välimaastossa. Mielestäni itse asiassa paras poliittinen agenda yleensä on RKP:llä, mutta koska puolueella on niin voimakas kielipolitiikka (jota kyllä tuen), niin muut asiat usein jäävät valtayleisöltä pimentoon.

RKP on kevyesti oikeaan kallellaan oleva liberaali ja empaattinen puolue, joka kannattaa yleensä fiksua ympäristöpolitiikkaa ja tasa-arvopolitiikkaa. Toki puolueen sisällä on hyvinkin änkyrää konservatiivista linjaa vetäviä yksilöitä, mutta enemmistö on liberaaleja ja empaattisia.

Vihreät on toinen puolue, joka puhuttelee minua. Ollaan hyvällä asialla. Tässä puolueessa minua tosin vähän haittaa se kovin suurkaupunkilainen henki, jossa ei oikein nähdä miten maaseudulla asiat ovat ja miltä elämä siellä näyttää. Haluaisin vähän RKP:läistä maaseutupolitiikkaa saada mukaan Vihreisiin, niin siinä olisi oikeastaan minun ideaalipuolueeni. Se on se Turkoosi puolue, josta aiemminkin olen vouhkannut.

Viimeksi kun olen kunnallisvaaleissa äänestänyt, asuin Paraisilla ja taisin äänestää sitoutumatonta RKP:n jäsentä. Ja autoin samalla myös Vihreää ehdokasta, joka muuten tulikin valituksi. Tämä dilemma on ja pysyy myös täällä Vantaalla. Minulla on nyt kaksi vahvaa ehdokasta, toinen RKP:stä ja toinen Vihreistä. En tiedä kumpaa äänestää, mutta minun on ilmeisesti paneuduttava tarkemmin puolueiden tavoitteisiin Vantaalla.

En aio katsoa todennäköisyyksiä siitä, ketkä tulevat valituksi, vaan haluan oikeasti antaa ääneni sille, joka puhuttelee juuri minua eniten. Puhun nyt sekä ehdokkaasta, että puolueesta. Kumpi saa ääneni? RKP vai Vihreät? Aika näyttää…

Oli miten oli, minun on nyt todellakin paneuduttava paikalliseen kunnallispolitiikkaan, koska en tiedä oikeastaan mitään Vantaan kunnallispolitiikasta. Alkaen siitä, onko RKP:llä edes pieniä mahdollisuuksia saada yhtään tyyppiä valituksi.

Ja minä en ole ehdoton minkään muun suhteen, kuin että suvaitsemattomuutta en suvaitse, eli en äänestä Perussuomalaisia tai Kristillisdemokraatteja. Muut saavat yrittää ylipuhua, bring it on 🙂

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *