Kuvausoppeja verkkokurssin muodossa

Pitkään pitkään olen suunnitellut tekeväni sen, mutta nyt saatiin se vihdoin ja viimein aikaiseksi! Teimme verkkokurssin kännykkävalokuvaajille. Ideana on kertoa tärkeimmät niksit valokuvaamiseen, ilman että syvennyttäisiin ammattitermistöön ja sekoiteta sillä valokuvauksesta innostuneen (mikroyrittäjän) pään.

Itse video-osio on vain 50 minuuttia pitkä ja siinä käymme läpi käytännön keinoin mm. kuvakulmia, rajauksia, sommittelua ja valaistusta. Opimme miten otetaan mahdollisimman hyvät potretit eri ihmisistä ja mikä toimii somessa. Lisäksi käymme läpi kahden valokuvaesimerkin avulla Snapseedin toimintoja, aina kuvan perussäädöistä tekstien lisäämiseen ja suttujen korjaamiseen.

Olen opettanut näitä oppeja jo useita vuosia kymmenillä, ellei peräti sadoilla, kursseilla ja olen samalla kerännyt tärkeää tietoa siitä, mitkä asiat ihmisiä eniten mietityttävät ja mitkä asiat ovat toisten mielestä vaikeita ymmärtää tai hahmottaa. Avaan näitä termejä sillä tasolla, millä itsekin ne aikoinaan opin (en siis vaikeimman kautta, vaan sen verran kuin on tarpeen).

Video-osion lisäksi kokosin noin kymmensivuisen lukupaketin, joka kertoo osittain samoja asioita, kuin videokin ja osittain se avaa käsitteitä ja käsittelyn eri vaiheita vielä enemmän.

Lukupaketti on siis äärimmäisen tärkeä osa kurssikokonaisuutta ja kannattaakin pitää se lähettyvillä, kun ryhtyy hommiin.

Kurssin ideoijana oli mahtava some-kollegani Helmi Korhonen, joka työnsä ohella opiskelee Espoon Omniassa markkinointiviestinnän erikoisammattitutkintoa. Tämän kurssin markkinoinnin ideointi ja tulosten analysointi on hänen näyttötyönsä.

Kurssi maksaa vain 37 euroa + alv, eli hinnalla sitä ei ole pilattu! Koska meillä ei vielä ole omaa verkkokauppaamme kurssia varten, saimme ystävällisesti sijoittaa sen ystäväyritys Redesanin verkkokauppaan. Sinne tulee kirjautua, jotta saa kurssin ostettua.

Jo sadat tyypit kursseillani ovat innostuneet Snapseedin mahtavuudesta opetettuani heille, miten se toimii! Voit käsitellä myös kameran kuvia sillä (kännykässä) – kurssista on siis hyötyä myös teille, jotka haluatte kuvata järkkärillä tai digikamerallanne.

Kurssin voit ostaa täältä ja sinulla on vuosi käyttöaikaa. Oheismateriaalit kannattaa ladata itselle ja tulostaa, jos tykkäät paperioppaista.

Laura Johansson
yrittäjä
sosiaalinen media, valokuvaus, viestintä
Lvngroom Oy

Author: Laura

Share This Post On

3 Comments

 1. Hei!
  Ompa hyvä idea tehdä kurssi kännykkäkuvaamisesta. Uskon, että siitä voi olla monille paljonkin hyötyä. Tuntuu, että vaikka kännykkäkameroiden laatu paranee paranemistaan, ihmisten taidot eivät pysy perässä. Harjoittelulla ja hyvillä vinkeillä voi suosiolla jättää oikean kameran kotiin ja ottaa esimerkiksi kaikki matkakuvat ja -videot kännykällä.

  Post a Reply
 2. Aika hauska idea! Itsellekin voisi olla todella kätevä, sillä kuvailen tosi paljon pelkästään puhelimella. Se on paljon kätevämpää kuskailla mukana, kuin kunnon kameravehkeet. Olisi kyllä mukavaa, jos kuvauksista saisi näiden oppien avulla kaiken irti. Pitääpä lähteä tutkailemaan lisää ja kenties tilata kurssi myös.

  Post a Reply
  • Kiitos Maija!

   Kurssi on tällä hetkellä poissa myynnistä, mutta ollaan kasaamassa uutta sivustoa, jonne se tulee heti vaan kun saadaan homma kasaan!

   Laura

   Post a Reply

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *