Odotuksia ennen Ateenan matkaa

Ensi viikolla matkustan Ateenaan, Kreikkaan. Mukaan lähtevät 11-vuotias poikani sekä ystäväni Anna ja hänen 10-vuotias poikansa. Odotan ihan hirvittävästi tätä matkaa. Annan kanssa ollaan tunnettu ehkä viitisen vuotta ja meillä synkkasi täydellisesti heti ensimetreistä saakka. Ollaan molemmat henkeen ja vereen yrittäjiä ja usein keskustelumme käsittelevätkin juuri yrittäjyyttä. Mutta emme puhu sinänsä bisneksestä, vaan nimenomaan yrittäjyydestä ja mahdollisista yhteistyökuvioista. Suunnittelemme tekevämme ainakin yhden testi-podcastin Kreikassa, eli otan mukaani nauhoitusvehkeet. Toivottavasti saamme tehtyä jotain hienoa!

Olen varannut meille AirBnB-asunnon Ateenan satamakaupungista Pireuksesta. Meillä on melko vaatimaton asunto, mutta sen hieno puoli on sen valtava kattoterassi. Laitan kuvia tästä reissun jälkeen!

Anna on asunut melkein vuoden Ateenassa, joten meillä on mukanamme lähes paikallinen opas. Tämä on ihan sikahieno juttu! Odotan kovasti paitsi Ateenan kaupunkielämystä, myös rantalomaa. Haluan reissata Pireuksesta etelään ja löytää pieniä ja suuria uimarantoja matkan varrelta. Jos oikein rohkaistumme, vuokraamme auton ja tutkimme paikkoja sen avulla. Lisäksi suunnittelimme lähtevän ainakin yhdelle saarimatkalle johonkin lähisaarista.

Eniten kuitenkin odotan ihan vain sitä, että päästään uusiin maisemiin, saadaan syödä hyvää lähiruokaa ja nähdä upeita maisemia. Ja minä tietenkin dokumentoin kaiken kamerallani. Vähän harmittaa, kun en voi ottaa mukaani laajakulmaa, koska Karri tarvitsee sitä videokeikoillaan koto-Suomessa, mutta tietenkin työ menee ennen huvia näiden laitteiden osalta, joten tyydyn niihin opiskoihin, mitä Karri ei tarvitse.

Kreikka ei ole minulle uusi maa. Olen käynyt kahdesti Rhodoksella ja kerran Kreetalla. Rakastuin maahan ja kansaan jo ensimmäisellä visiitillä, joten sinne on mukava palata. Olen pitkään halunnut vierailla Ateenassa, joten odotukset ovat korkealla. Poikani ilmoitti minulle meidän Lontoon matkan jälkeen, että seuraavalla matkalla haluaa päästä lämpöön ja uimaan. Nyt saamme kokea vähän molempia – rantalomaa ja kaupunkilomaa. Itsekin odotan ehkä hieman enemmän uimista ja rantoja, kuin kulttuurielämyksiä Ateenassa.

Poikani oli todella flunssainen viikko sitten. Joutui olemaan poissa koulusta kuumeen vuoksi 4 päivää. Tauti tarttui Karriin keskiviikkona ja hänkin on ollut poissa pelistä aika monta päivää (nyt jo paremmassa kunnossa). Nyt jännitänkin, että tuleeko tauti vielä minullekin. Kurkussa on ollut pieni kaktus jo monta päivää, mutta ei silti mitään merkkejä taudin puhkeamisesta näy. Minulla oli viikko ennen poitsun tautia vähän lämpöä ja hontelo olo (otin jopa puoli päivää saikkua ja huilailin, kun en saanut tehtyä töitä edes sohvalta käsin) – ehkä minulla oli se sama tauti lievempänä jo silloin?

Oli miten oli. Ateena ja Ateenan riviera odottaa meitä. Meillä on varattuna superbudjettilento, joka lähtee Suomesta 23:30 tiistaina ja on Ateenassa perillä joskus neljän maissa yöllä. Voi olla, että ensimmäinen päivä Pireuksessa menee melko väsyneissä ja rennoissa merkeissä =)

Kuvat ovat Kreetan matkalta vuodelta 2013. Silloin matkassa oli poikani, silloin 5 vuotta ja tätini Kati. Tuosta on siis 6 vuotta ja minulle on tainnut tulla lisää about sama määrä kiloja. Olen muuten yrittänyt saada painoa alas tammikuun alusta alkaen ihan tosissani. Nyt on lähtenyt ehkä 3. Ikä ja sukupuoli haittaavat nyt vähän turhan paljon…

Author: Laura

Share This Post On

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *